Marijke Haasdijk

Marijke studeerde klassiek gitaar bij Ruud Verhelst te Den Haag en daarna bij de Tsjechische gitarist Jan Irving in Arnhem. Onder zijn begeleiding slaagde zij voor het Staatsexamen Akte Muziekonderwijs A voor gitaar. Daarna vervolgde ze haar studie bij Henk Westhiner, die haar begeleidde voor het Staatsexamen Akte Muziekonderwijs B voor gitaar. Hiervoor slaagde zij in 1997. Naast haar studie bij bovengenoemde gitaristen volgde zij in binnen-en buitenland masterclasses bij o.a. Miroslav Matousek, David Russell, Hubert Käppel en Benjamin Verdery.

Marijke heeft jarenlang ervaring met lesgeven. Ze geeft onder andere les in klassiek, Latijns-Amerikaans, pop, blues en rock. Noten lezen, tabulatuur, akkoorddiagrammen komen aan bod, afhankelijk van de muziekstijl waarin les gegeven wordt. Ook bereidt zij studenten voor op het toelatingsexamen conservatorium, zowel theoretisch als praktisch.

Met haar dochter, violiste Roosje Reumkens-Dillingh, verbonden aan het Nederlands Kamerorkest, vormt zij een duo.

http://www.haasdijkmuziek.nl

Tel. 06 – 41 852 835

concert_roos_marijke

József Barkaszi

József is afkomstig uit Hongarije en kwam naar Nederland om aan de Kunstacademie te studeren. Hij voltooide zijn studie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag in 1994 (tekenen, schilderen, grafiek).

Het diploma voor gitaardocent heeft hij in Hongarije (Conservatorium in Debrecen) gehaald. Naast het Haags Gitaarcentrum geeft hij ook gitaarles bij het Kunstgebouw te Leusden. Van kunst krijgt hij nooit genoeg. Hij is ook leraar in een Japanse krijgskunst, het Aikido.
jozsef

Jasper Iturrospe

Jasper Iturrospe groeide op in Antwerpen en begon met gitaarspelen op zijn achtste jaar.

In 2013 studeerde hij af aan het Stedelijk Conservatorium Mechelen (België) bij zijn docent Jan Depreter. Hetzelfde jaar zette hij zijn studie voort aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag met als gitaardocent Enno Voorhorst.

Naast deze studie behaalde hij verschillende eerste prijzen bij o.a. het Marnix-Factor Concours voor jong Vlaams talent, het Twents Gitaar Festival in de Jeugd categorie, het Belfius Classics Concours en het Antwerps Gitaarfestival.

Ook volgde hij  masterclasses bij o.a. Harry Sacksioni (Nederland), David Russel (UK), Carlo Marchione (Italië), Gary Ryan (UK), Pavel Steidl (Tsjechië) en Zoran Dukic (Kroatië). De afgelopen jaren speelde hij op verschillende podia in België, Nederland en Engeland.

Per 1 november 2015 is hij verbonden aan het Haags Gitaarcentrum als gitaardocent. Hij geeft les in o.a. klassiek, rock, pop.

jasper

 

Foto: Simon Music – CC some rights reserved